Waar worden de meeste kavels verkocht

Allereerst is het goed om te weten hoeveel kavels met woonbestemming er in totaal verkocht zijn in Nederland. Wij hebben dit uitgezocht voor de periode van augustus 2020 tot en met augustus 2021. Er zijn ruim 3300 kavels verkocht, waarvan de meeste (19%) in Noord Brabant. In onderstaande grafiek is te zien hoeveel kavels er in alle provincies verkocht zijn.


Binnen Kavelmakelaar kennen we ruim 7000 kavelzoekers, een stuk meer dan het aantal kavels dat verkocht is in de periode van augustus 2020 tot en met augustus 2021. Kijkende naar hun wensen valt ons op dat de meesten een kavel zoeken in Gelderland, Zuid Holland en Noord Brabant. Laat dat nou ook net het drietal provincies zijn waar het meest verkocht wordt.

Bij Kavelmakelaar kennen we ruim 7000 kavelzoekers, een stuk meer dan het aantal kavels dat wordt verkocht. In onderstaande grafiek hebben we het aantal verkopen en het aantal zoekers per provincie samengevoegd om een beeld te geven van vraag en aanbod.

Wat direct opvalt is dat de meest populaire provincies onder onze zoekers (Gelderland, Zuid Holland en Noord Brabant) ook de provincies zijn waar het meeste verkocht is in de onderzochte periode. De grootste discrepanties zijn te vinden in Flevoland en Utrecht. Deze provincies zijn erg populair onder kavelzoekers, maar ongelukkig voor hen wordt hier niet zo veel verkocht. Limburg is de enige provincie waar het aanbod groter is geweest dan dat de vraag momenteel is.

Cijferverantwoording:
Voor deze analyse hebben wij gebruik gemaakt van de gegevens van meer dan 7000 kavelzoekers die zich ingeschreven hebben via Kavelmakelaar als kavelzoeker en de database van de NVM in de periode van augustus 2020 tot en met augustus 2021. Kavels die niet verkocht zijn via NVM makelaars zijn niet meegenomen in deze analyse. Dit geeft dus geen volledig beeld, maar een goede indicatie.

Meer artikelen

Wilt u meer artikelen lezen over het kopen en/of verkopen van kavels? Bekijk ons uitgebreide archief aan artikelen over dit onderwerp. Naar overzicht artikelen

Over Kavelmakelaar

Kavels verkopen? En op zoek naar een professionele manier om ze in de markt te zetten? Dan biedt Kavelmakelaar dé oplossing! Met ons online platform bereik je landelijk kavelzoekers. Bovendien hebben wij een database van kavelzoekers die hun wensen bij ons kenbaar hebben gemaakt. Over Kavelmakelaar