Verkoopprijs bouwkavels

Veel kavelzoekers hebben geen idee wat de prijs van een kavel is. In dit artikel hebben wij een analyse gemaakt van de prijzen zodat je nauwkeurig weet hoe diep je in de buidel moet tasten om een kavel te bemachtigen in de gewenste provincie. En hoe groot zijn de kavels daar eigenlijk, want de prijs van de kavel hangt 1 op 1 samen met de gemiddelde perceeloppervlakte? Ook deze cijfers hebben wij verzameld. In onderstaande grafiek is de mediane verkoopprijs per vierkante meter van alle provincies te zien, gecategoriseerd naar perceeloppervlakte.

Wat direct opvalt is dat de mediane prijs per vierkante meter lager wordt, naarmate de kavel in grootte toeneemt. Daarnaast zien we dat je in Utrecht gemiddeld gezien bijna drie keer zo veel voor je kavel betaalt ten opzichte van Drenthe. Simpel gezegd is regio Noord Nederland (Drenthe, Friesland, Groningen) de voordeligste regio om een kavel te kopen. Na Noord Nederland volgen Oost- (Flevoland, Gelderland, Overijssel) en Zuid Nederland (Limburg, Noord Brabant, Zeeland). De duurste regio’s zijn West Nederland (Noord Holland, Zuid Holland) en Midden Nederland (Utrecht). Dit zijn geen vreemde conclusies, aangezien op de woningmarkt vrijwel dezelfde tendens te vinden is.

Als laatste is het goed om te weten hoeveel perceeloppervlakte je ongeveer kan verwachten. Onderstaand hebben we voor de onderzochte periode de mediane perceeloppervlakte van verkochte kavels per provincie uiteengezet.

Cijferverantwoording:
Voor deze analyse hebben wij gebruik gemaakt van de gegevens van meer dan 7000 kavelzoekers die zich ingeschreven hebben via Kavelmakelaar als kavelzoeker en de database van de NVM in de periode van augustus 2020 tot en met augustus 2021. Kavels die niet verkocht zijn via NVM makelaars zijn niet meegenomen in deze analyse. Dit geeft dus geen volledig beeld, maar een goede indicatie.

Meer artikelen

Wilt u meer artikelen lezen over het kopen en/of verkopen van kavels? Bekijk ons uitgebreide archief aan artikelen over dit onderwerp. Naar overzicht artikelen

Over Kavelmakelaar

Kavels verkopen? En op zoek naar een professionele manier om ze in de markt te zetten? Dan biedt Kavelmakelaar dé oplossing! Met ons online platform bereik je landelijk kavelzoekers. Bovendien hebben wij een database van kavelzoekers die hun wensen bij ons kenbaar hebben gemaakt. Over Kavelmakelaar