Succesvol bouwkavels verkopen

Voor een verkoper van één of meerdere bouwkavels is het met name van belang om te weten hoe hun kavel in de markt staat. Want wat zoeken die potentiële kopers nou eigenlijk?

In ons artikel ‘populariteit provincies’ is al te zien dat de kavelzoekers zich oriënteren in heel Nederland, maar in meerderheid op zoek zijn naar een mooie plek in Gelderland, Zuid Holland of Noord Brabant. In onderstaande grafiek is te zien wat de ruim 7000 zoekers binnen Kavelmakelaar aan budget reserveren voor de aankoop van een kavel.

60% van de kavelzoekers binnen Kavelmakelaar is op zoek naar een kavel met een budget tussen de €100.000 en €300.000. Met een budget van €500.000 of meer wordt er weinig gezocht (6,6%). Qua gewenste perceeloppervlakte lopen de wensen redelijk uiteen. Onderstaande diagram geeft globaal weer hoe groot onze zoekers het perceel ongeveer wensen. Hierbij ligt de mediaan (middelste in de reeks) op 600 m2 en de modus (is de meest ingevulde perceeloppervlakte) op 500 m2.

Om de slag te maken naar een succesvolle verkoop is het belangrijk om te zien of het aanbod correspondeert met vraag. Hieronder is het te zien hoe de verhoudingen zijn in het aantal verkochte kavels, verdeeld in verschillende perceeloppervlakten. Van de ruim 3300 verkochte kavels is de mediaan 800 m2 (middelste in de reeks) en modus (meest ingevulde waarde) 1000 m2. Beide aanzienlijk hoger dan hetgeen onze zoekers wensen.

Cijferverantwoording:
Voor deze analyse hebben wij gebruik gemaakt van de gegevens van meer dan 7000 kavelzoekers die zich ingeschreven hebben via Kavelmakelaar als kavelzoeker en de database van de NVM in de periode van augustus 2020 tot en met augustus 2021. Kavels die niet verkocht zijn via NVM makelaars zijn niet meegenomen in deze analyse. Dit geeft dus geen volledig beeld, maar een goede indicatie.

Meer artikelen

Wilt u meer artikelen lezen over het kopen en/of verkopen van kavels? Bekijk ons uitgebreide archief aan artikelen over dit onderwerp. Naar overzicht artikelen

Over Kavelmakelaar

Kavels verkopen? En op zoek naar een professionele manier om ze in de markt te zetten? Dan biedt Kavelmakelaar dé oplossing! Met ons online platform bereik je landelijk kavelzoekers. Bovendien hebben wij een database van kavelzoekers die hun wensen bij ons kenbaar hebben gemaakt. Over Kavelmakelaar